Tentoonstelling

TRIAGE. De kolenwasserij van Beringen. Monument voor de toekomst

Vanaf zondag 12 september tot 10 oktober landt de fototentoonstelling TRIAGE in de recent gerestaureerde kolenwasserij 4 in Beringen. De tentoonstelling is dagelijks geopend tussen 14 uur en 18 uur.

Tien nationale en internationale fotografen werpen een licht op het behoud en de herbestemming van dit indrukwekkende mijnpatrimonium. Met meer dan 120 foto's van kolenwasserijen in binnen- en buitenland voeden ze het debat over dit erfgoed. Welke toekomst is er voor de kolenwasserij?

HET BOEK BIJ DE EXPO

Bij de fototentoonstelling hoort het boek ‘TRIAGE de kolenwasserij van Beringen – Monument voor de toekomst’, uitgegeven door Het Vervolg vzw. De uitgave telt 193 bladzijden en is te koop via de website van Het Vervolg. ‘TRIAGE’ vertelt het verhaal over het verleden, het heden en de toekomst van de kolenwasserij. Niet alleen in Beringen, maar ook in een internationale context.

Het Vervolg vzw is een onafhankelijke vereniging gespecialiseerd in lokale en regionale ontwikkeling. De projecten van Het Vervolg bevinden zich steevast op het kruispunt tussen cultuur (kunsten en erfgoed), economische ontwikkeling, uitwisseling en samenwerking. De fototentoonstelling TRIAGE is een samenwerking met Patrick Viaene, Bart Vanacker en expertisecel ETWIE.

Meer informatie

De agenda is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Toch kunnen er fouten insluipen of evenementen last minute wijzigen. Daarom raadpleeg je best altijd de website van de organisator om er zeker van te zijn waar en wanneer het event precies plaatsvindt en om je eventueel vooraf in te schrijven. Een fout gevonden of organiseer je zelf een event dat hier thuishoort? Stuur dan een bericht naar bart@hullabaloo.be.

Andere niet te missen evenementen

Tot31december
Europa
2021 Europees jaar van het spoor
Tot13februari
Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Europalia: Sporen van moderniteit
9november
Elektriciteitscentrale van Langerbrugge
Stelling 2 - Uitzicht op de Elektriciteitscentrale van Langerbrugge

Advertenties

In de kijker

Verdwenen steunpunt op het strand van Wissant

Verken erfgoed langs Dender en spoor met #STrOOM

Expo's en events over industrieel erfgoed

Sporen van de Cockerills

De voorganger van het Humboldt Forum in Berlijn

Sporen van het verleden in de "Atlas van Vergeten België"

© 2003-2021 hullabaloo.be