Bakstenen kolenwasserij van Blegny Mine

TRIAGE

Foto-expo TRIAGE in Blegny-Mine

De fototentoonstelling TRIAGE strijkt tussen 5 april en 29 juni neer in de kolenwasserij van de steenkoolmijn Blegny Mine nabij Luik.

28 januari 2022

Delen op Facebook Delen op Twitter

Tien nationale en internationale fotografen werpen een licht op het behoud en de herbestemming van dit indrukwekkende mijnpatrimonium. Met meer dan 120 foto's van kolenwasserijen in binnen- en buitenland voeden ze het debat over dit erfgoed. Welke toekomst is er voor de kolenwasserij?

Het boek bij de expo

Bij de fototentoonstelling hoort het boek ‘TRIAGE de kolenwasserij van Beringen – Monument voor de toekomst’, uitgegeven door Het Vervolg vzw. De uitgave telt 193 bladzijden en is te koop via de website van Het Vervolg. ‘TRIAGE’ vertelt het verhaal over het verleden, het heden en de toekomst van de kolenwasserij. Niet alleen in Beringen, maar ook in een internationale context.

Het Vervolg vzw is een onafhankelijke vereniging gespecialiseerd in lokale en regionale ontwikkeling. De projecten van Het Vervolg bevinden zich steevast op het kruispunt tussen cultuur (kunsten en erfgoed), economische ontwikkeling, uitwisseling en samenwerking. De fototentoonstelling TRIAGE is een samenwerking met Patrick Viaene, Bart Vanacker en expertisecel ETWIE.

Delen op Facebook Delen op Twitter