Catastrofe in de Borinage Wie mijnramp zegt, zegt Marcinelle. In de steenkoolmijn van Bois du Cazier komen op 8 augustus 1956 262 mijnwerkers om het leven. Het is de grootste mijnramp uit de Belgische geschiedenis, maar zeker niet de enige.
Geen bescherming voor la Providence Waals erfgoed minister Valérie De Bue heeft de knoop ontward: hoogoven 4 in Charleroi wordt niet beschermd.
Leegstaande Plattenbau in hartje Berlijn Plattenbau vlakbij Alexanderzplatz in Berlijn? Daar moet wel DDR-geschiedenis achter schuilgaan. Het prominente Haus der Statistik staat sinds 2008 te verkommeren.
De laatste hoogoven van het Luikse staalbekken Hoogoven B aan de oevers van de Maas in Ougrée staat sinds de tijdelijke sluiting in oktober 2011 op standby. In 2019 wordt over het lot van de fabriek beslist.
Bedreigde betoncentrale in Gent Veertig jaar lang gulpte beton uit de enorme silo's van de betoncentrale van Inter-Beton aan het Handelsdok in Gent, maar begin 2009 stuurde Inter-Beton de fabriek op pensioen.
Donkere wolken boven kolenwasserij De toekomst van een deel van de vervallen kolenwasserij van Beringen staat op het spel.
Het laatste gebouw van de wereldexpo in 1913 Het enige overblijfsel van de wereldtentoonstelling in 1913 in Gent ligt gekneld op een parking tussen twee supermarkten: de Sint-Gerardusschool.
Bedreigde spoorbrug boven de Schelde De 49 meter lange "Pont d'Allain" overbrugt de Schelde in Chercq bij Doornik.
Bedreigde wachttoren in Berlijn Dicht bij Postdamer Platz, tot 30 jaar geleden een niemandsland, verschuilt zich nog een wachttoren tussen de wolkenkrabbers.