Carels Frères, het latere ACEC Maar liefst 712 stoommachines rolden tussen 1874 en 1914 van de band bij constructiewerkplaats Carels Frères (het latere ACEC) in Gent.
Kolen- en ertsbunker krijgt groen tintje 240 meter lang en 12 meter hoog is deze massieve blok beton. Ooit vormde het de voorraadkast met ertsen en steenkool voor de staalfabriek Schalker Verein, nu liggen er zonnepanelen op het dak ervan.
Forges de Clabecq In de jaren 60 telde Wallonië nog een vijftigtal hoogovens. Na de sloop van Forges de Clabecq in 2012, bleven er nog slechts drie over.
Geen bescherming voor la Providence Waals erfgoed minister Valérie De Bue heeft de knoop ontward: hoogoven 4 in Charleroi wordt niet beschermd.
Hoogbejaarde hoogoven in het Ruhrgebied Een van de oudste bewaarde hoogovens in het Ruhrgebied, de Henrichshütte in Hattingen, zag het levenslicht in 1854.
Dynamitering HF6 in Seraing Met de dynamitering van hoogoven 6 is een van de laatste restanten van de Luikse staalindustrie uit het straatbeeld gewist.
De laatste hoogoven van het Luikse staalbekken Hoogoven B aan de oevers van de Maas in Ougrée staat sinds de tijdelijke sluiting in oktober 2011 op standby. In 2019 wordt over het lot van de fabriek beslist.
IJzer in Wales: Blaenavon Ironworks Dankzij het gebruik van 18de eeuwse spitstechnologie -steenkool en stoom- groeit Blaenavon Ironworks in het zuiden van Wales uit tot de op een na grootste ijzerproducent ter wereld.
Ironbridge, bakermat van de industriële revolutie De wieg van de industriële revolutie staat in het Britse Ironbridge. Reden genoeg dus om het dorpje te bezoeken, dat haar naam dankt aan de eerste gietijzeren brug ter wereld, die in 1779 gebouwd werd boven de Severn-rivier.
Landschaftspark Duisburg-Nord Anno 1901 liet August Thyssen een staalfabriek met hoogoven, de Rheinische Stahlwerke zu Meiderich bei Ruhrort, optrekken in het Duitse Duisburg.
Ruïnes Clydach Ironworks Afgaand op de verkruimelde restanten van Clydach Ironworks zou je niet verwachten dat hier in 1841 werk nog 1.350 mensen werkten.
Het eerste industriële werelderfgoed Julius Buch stampte in 1873 de Völklinger Hütte uit de grond, waar tot in 1986 staal geproduceerd wordt.