Tentoonstelling

Tentoonstelling: Boël – Fabriek in de stad

Ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de stad La Louvière, stelt de mijnsite van Bois-du-Luc van 25 mei tot 30 november de tentoonstelling Boël- Een Fabriek in de stad voor. Kom en ontdek de geschiedenis van één van de belangrijkste ijzer-en staalindustrie van België in het hart van een emblematische plaats van de industriële revolutie erkend als werelderfgoed door Unesco.

De tentoonstelling wil de 150-jarige relatie tussen de stad La Louvière en een van haar industriële pronkstukken, Usines Boël, in beeld brengen.

La Louvière is inderdaad ontstaan door en voor de industrieën die zich er vanaf 1840 vestigen. De omgeving is bijzonder geschikt voor bedrijven dankzij de nabijheid van zijtakken van het kanaal Charleroi-Brussel en van spoorlijnen. Bovendien doorsnijdt een wegennet het gebied. Usines Gustave Boël is een van de fabrieken die in grote mate hebben bijgedragen tot de ontwikkeling van de stad La Louvière.

Bois-du-Luc leent zich dan ook goed om de geschiedenis van die twee stedelijke en industriële entiteiten aan het licht te brengen door 4 grote thema’s: historisch, menselijk, stedelijk en toekomst.

Praktische info

  • Bezoeken : FR, NL - duur : 1u30
  • Van 25 mei > 30 november 2018
  • Toegangsprijs :
    Volw: 5 € (prijsverlaging van 2 € als u de site bezoekt)
    Kind/stud/senioren/voormalige arbeiders van Boël : 3 €

Contact

Musée de la Mine et du Développement Durable
Rue Saint-Patrice 2B
7110  Houdeng-Aimeries
Tél : 0032(0)64282000 - Fax : 0032(0)64212641
info.boisduluc@gmail.com

Meer informatie

De agenda is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Toch kunnen er fouten insluipen of evenementen last minute wijzigen. Daarom raadpleeg je best altijd de website van de organisator om er zeker van te zijn waar en wanneer het event precies plaatsvindt en om je eventueel vooraf in te schrijven. Een fout gevonden of organiseer je zelf een event dat hier thuishoort? Stuur dan een bericht naar bart@hullabaloo.be.

Andere niet te missen evenementen

8december
Steenkoolmijn van Beringen
Winterwandeling op de terrils
13januari
Charleroi
Carolo Terril Tour

In de kijker

"Verdwijnend België": een ode aan 50 vergeten plaatsen in ons land

Ontvang alle nieuwe artikels in je mailbox: schrijf je in op de nieuwsbrief

Racen in het Ruhrgebied

Gerenoveerd: deze ruïnes kregen een nieuwe bestemming

35 must-sees in Berlijn

'14-'18: relicten van de Eerste Wereldoorlog

© 2003-2018 hullabaloo.be