Atlas van Vergeten België

Atlas van Vergeten België

68 verborgen plaatsen om zelf te ontdekken

Na hun boek Verdwijnend België nemen fotograaf Bart Vanacker en Reinout Bossuyt je opnieuw mee op ontdekkingstocht in eigen land.

13 juni 2020

Delen op Facebook Delen op Twitter

Cover Atlas van Vergeten BelgiëIn elke provincie zochten ze de resten op van wat ooit was: een vernielde abdij, uitgerangeerde treinen, brokstukken van architecturale hoogvliegers en sporen van de industriële revolutie. Monumenten groot en klein die als ruïnes bevroren zijn in de tijd.

Aan de hand van foto's, verhalen en kaarten kom je het relaas te weten achter de puinhopen en parels van weleer. Met de adressen en wandeltips kan je zelf op avontuur. Bekijk de trailer

Bestellen

Bestel je exemplaar via onze webshop: je betaalt € 35 voor het boek + 5 postkaarten (inclusief verzending).

Bestel je exemplaar >>

Reacties

"Een gids naar de verdwenen plaatsen van ons land (ja, óns land), naar de verhalen achter de brokstukken. Een gids die onder het banale de gelaagdheid ontwaart. Een pakkend en belangrijk boek." − Sophie De Schaepdrijver

"Dit boek haalt roest, overwoekerende natuur en geheugenverlies van de geschiedenis weg. Het helpt ons om te beseffen wat ons heeft gemaakt tot wat we zijn. En dat kunnen we maar beter niet vergeten." − Marc Reynebeau

"De auteurs hebben gedaan wat hoort: kniehoog tussen onkruid en smurrie hebben ze het allemaal in beeld gezet en ons de relevante vraag gesteld: wat doen we met deze karkassen van ons verleden?" − Johan Op de Beeck

Benieuwd?

Je vindt de "Atlas van Vergeten België" in de boekhandel. Bestel je een exemplaar online, dan betaal je € 35 voor het boek en krijg je er 5 postkaarten bovenop (inclusief verzending).

Bestel je exemplaar >>

  • 224 bladzijden
  • Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts
  • ISBN 9789463932431
  • € 29,99

Enkele veelgestelde vragen

Waarover gaat de Atlas van Vergeten België?

Het boek vertelt het verhaal van 68 vergeten monumenten in ons land: van een vernielde abdij, uitgerangeerde treinen, brokstukken van architecturale hoogvliegers tot de sporen van de industriële revolutie.

Hoeveel kost het boek?

De Atlas van Vergeten België kost € 29,99. Bestel je het boek via www.atlasvanvergetenbelgie.be, dan betaal je € 35 en krijg je er 5 postkaarten bovenop (inclusief verzending).

Kan ik alle plaatsen vrij bezoeken?

Niet alle plaatsen zijn zomaar toegankelijk. Wel kan je ze bezoeken tijdens bijvoorbeeld een rondleiding, een open monumentendag of spreekt alleen al hun buitenkant tot de verbeelding. Met de adresgegevens, praktische info, kaarten, foto’s en verhalen kan je zelf ter plaatse gaan.

Hoeveel plaatsen in mijn provincie komen aan bod?

In elke provincie vonden we vergeten monumenten terug: West-Vlaanderen (4), Oost-Vlaanderen (12), Antwerpen (5), Limburg (4), Vlaams-Brabant (6), Brussel (6), Henegouwen (11), Luik (5), Luxemburg (2), Waals-Brabant (4) en Namen (6).

Delen op Facebook Delen op Twitter

Advertenties

In de kijker

Tips voor Open Monumentendag 2020

Sporen van de Olympische Zomerspelen 1936

Baksteen in de maag: ontdek oude betoncentrales,...

7 must-sees in het Duitse Mecklenburg-Vorpommern

Nieuw boek "Atlas van Vergeten België"

Ontvang alle updates in je mailbox: schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2003-2020 hullabaloo.be