68 verborgen plaatsen om zelf te ontdekken Maak kennis met 68 architecturale parels, sporen van de industriële revolutie, uitgerangeerde treinen en vakantieparadijzen die uit ons geheugen gewist zijn.
Replica in Eisden De steenkoolmijn van Eisden haalt vanaf 1922 steenkool uit de Limburgse ondergrond.
De laatste mijn van de Benelux Op 30 september 1992 haalde de Limburgse "Charbonnage d'Helchteren-Zolder" de laatste brok steenkool van de Benelux bovengronds.
De jongste mijn van het Limburgse mijnbekken Houthalen is de laatst geopende mijn in het Kempense steenkoolbekken, waarvan je nu enkel nog het hoofdgebouw en de twee stalen schachtbokken terugvindt.
Kerkhof psychiatrisch ziekenhuis Tussen 1921 en 1981 vinden 1.750 patiënten hun laatste rustplaats op het kerkhof van het Rijkskrankzinnigengesticht van Rekem.
Het vermolmde kolenspoor Om de miljoenen tonnen steenkool die werden boven gevist uit de zeven Limburgse mijnen ergens kwijt te geraken, zigzagde een kolenspoor van de ene koolmijn naar de andere.
Donkere wolken boven kolenwasserij De toekomst van een deel van de vervallen kolenwasserij van Beringen staat op het spel.
Spookbrug over het Albertkanaal Al sinds 1977 lag de gewestweg N73 in Limburg te wachten op verkeer. Nochtans was er al een spookbrug over het Albertkanaal, eentje boven de Nijverheidsweg en een 2,5 kilometer lange ophoging gebouwd.
De meest complete mijnsite van Limburg Met zijn twee schachtbokken, watertorens, badzalen, kolenwasserijen en losvloeren is de steenkoolmijn van Beringen de meest complete mijnsite van Limburg.
De mijn van André Dumont in Waterschei De "Charbonnages André Dumont-sous Asch", zo heet de mijn van Waterschei voluit. Een eerbetoon aan professor Dumont, de geoloog die in As op de steenkoollagen in de Kempense ondergrond stootte.
Winterslag: Limburgs oudste mijn In 1917, bijna een eeuw geleden, gooit Winterslag als eerste Kempense mijn de poorten open.