68 verborgen plaatsen om zelf te ontdekken Maak kennis met 68 architecturale parels, sporen van de industriële revolutie, uitgerangeerde treinen en vakantieparadijzen die uit ons geheugen gewist zijn.
Opgeblazen viaducten De eerste trams ratelden in 1935 over het viaduct van Bohan. Eindelijk, want de plannen lagen als sinds 1913 klaar.
Oude steengroeve in Gesves Honderd jaar geleden telde Gesves nog zeven steengroeven, vandaag blijft daar niet veel meer van over. Alleen in de groeve van Bizonzon vind je nog sporen terug van de steenwinning.
Koninklijk treinstation Honderd jaar geleden hield de laatste trein halt in het prestigieuze treinstation "Château Royal d'Ardenne". Maar wat kwamen de reizigers zoeken in het hart van Belgisch Klein-Zwitserland?
Hitlers 22 dagen in België Als een roedel wolven bezetten Adolf Hitler en zijn legerstaf in 1940 het Belgische dorpje Brûly-de-Pesche, vlak bij de grens met Frankrijk.
Vakantieparadijs op een heuveltop Het zicht bovenop de top van de Col des Dolimarts stelt niet teleur. Het verklaart waarom de socialistische mutualiteiten hier in de jaren 50 een vakantiedomein bouwden.
Zwarte bladzijde uit de Belgische geschiedenis Na de afzetting van de Libische leider Khadaffi deed Human Rights Watch een onaangename ontdekking: in verschillende militaire kampen vond het duizenden landmijnen. Belgische landmijnen.
Verroeste stoomlocomotief van Boël Deze roestige stoomlocomotief was ooit het werkpaard van de al lang verdwenen SAFEA-fabriek in Houdeng-Gougnies bij La Louvière.
Vergane spoorlijn door de Ardennen Al meer dan een eeuw kronkelt een 21 kilometer lange spoorlijn over viaducten en door tunnels langs de Bocqvallei: spoorlijn 128.